به طور متداول ترشی ها مخصوص فصول سرد سال هستند. یکی از این ترشی ها ، ترشی گل کلم است که از پر طرفدارترین ترشی هاست. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید مقدار کمی ترشی گل کلم به صورت آزمایشی تهیه نمایید. در صورتی که تجربه ای بیشتری به دست آوردید می توانید مواد ترشی را افزایش دهید.
مواد لازم ترشی گل کلم
گل کلم ۱ عدد
هویج ۵۰۰ گرم
فلفل سبز تند ۵ عدد
سیب زمینی ترشی ۵۰۰ گرم
سرکه به میزان لازم
ترخون به میزان لازم
گلپر به میزان لازم
نمک به میزان لازم
دستور طرز تهیه
پس از شستشو و خشک کردن تمام سبزیجات ، ابتدا گل کلم ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . توجه داشته باشید زیبایی این ترشی به اندازه گل کلم ها خیلی بستگی دارد و اگر خیلی درشت و یا خیلی ریز خرد شوند روی زیبایی ترشی تاثیر می گذارند.
سپس پوست هویج ها را می گیریم و به صورت حلقه ای خرد می کنیم. سیب زمینی ترشی را نیز پوست می گیریم و با اندازه مناسب خرد می کنیم. اگر از ترخون تازه استفاده می کنید آن را ساطوری کنید و روی مواد ترشی بریزید.
اگر از ترخون خشک استفاده می کنید آنرا با دست خرد کنید و روی مواد ترشی بریزید. مواد ترشی را داخل ظرف بزرگی می ریزیم و پودر گلپر را نیز اضافه می کنیم. خوب مواد را مخلوط می کنیم تا گلپر به تمام مواد ترشی برسد.
حالا مواد ترشی را به همراه فلفل سبز تند داخل شیشه مناسب می ریزیم و روی مواد ترشی مخلوطی از سرکه و نمک می ریزیم تا حدی که روی تمام مواد را سرکه بگیرد. ترشی را در جای مناسبی قرار می دهیم تا حدود ۱۵ روز تا آماده مصرف شود.
قرمز شدن رنگ ترشی
در این ترشی می توانیم مواد دیگری نیز اضافه کنیم تا هم روی رنگ آن تاثیر بگذاریم و هم روی مزه اش. مثلا برخی دوست دارند رنگ ترشی که درست می کنند قرمز باشد. برای این منظور مقداری لبو بگیرید و داخل ترشی بریزید.
زرد شدن رنگ ترشی
در این ترشی می توانیم از موادی استفاده کنیم که رنگ ترشی را زرد رنگ نشان دهد. به علاوه اینکه می توان از پودر زردچوبه جهت رنگ دادن به گل کلم و مواد ترشی استفاده نمود. کافیست به مقدار لازم از این ادویه داخل ترشی بریزید.
ترشی گل کلم فوری
شما می توانید مانند ترشی کلم قرمز ، ترشی گل کلم را به صورت فوری تهیه نمایید به صورتی که دو ساعت بعد از تهیه بتوانید از آن مصرف کنید. برای این منظور مواد ترشی را داخل سرکه بریزید و بگذارید با سرکه بپزند. گرما موجب سرعت بخشیدن به آماده شدن آن می گردد. البته دقت داشته باشید که مواد ترشی نباید بیش از حد بپزند که خیلی نرم شوند.